La scurt timp dupa prabusirea controversata de la Roswell si transportul resturilor recuperate la baza Wright (azi Wright-Patterson) au inceput sa circule zvonuri despre o misterioasa „camera albastra” in care aceste resturi ar fi fost depozitate. Air Force a negat existenta unui astfel de loc, dar in ultimul timp au iesit la iveala documente care ar putea schimba situatia.

Intr-un articol din 13 iunie 2012, ufologul Anthony Bragalia afirma ca un document oficial, recent descoperit, ofera dovezi concluzive, in urma carora Air Force va fi obligata sa admita existenta acestui loc, precum si a altor detalii.

Comunitatea de informatii foloseste in mod obisnuit termenul de „Camera Albastra” („Blue Room”) pentru a desemna un spatiu, dintr-o cladire ultra-securizata, destinata si echipata pentru a gazdui obiecte de mare senzitivitate si de mare interes tehnologic. In cazul camerei albastre de la Wright Patterson, ne putem gandi la obiecte in relatie cu tehnologia extraterestra.


 

Una dintre incercarile preliminare pentru a obtine acces la aceasta camera s-a facut, in baza legii liberului acces la documente (FOIA), pe 30 decembrie 1980, de William Moore. Raspunsul pe care l-a primit a fost ca nu exista documente privind existenta vreunei camere albastre. Si senatorul, ales de cinci ori, fost general si candidat la presedintia Statelor Unite, Barry Goldwater, se referea, intr-un interviu, la incercarile sale in acest sens. El spunea ca, in primii ani 1960, i-a spus generalului Curtis LeMay „Stiu ca aveti o camera [la Wright Patterson] in care puneti toate lucrurile secrete”, cerand acces acolo, ceea ce i-a fost refuzat categoric.

Recent, jurnalistul Grant Cameron a descoperit raspunsul dat de Air Force, pe 9 octombrie 1991, la o cerere facuta, in baza legii accesului la informatii, de un cetatean, pe nume Brian Parks, cerere in care el mentiona ca se refera la „Camera Albastra” de la Wright Patterson. Raspunsul fusese emis de Departamentul Air Force al Ministerului Apararii al SUA, Statul Major cu sediul la baza militara Scott, Illinois, era semnat de colonelul Eddie L. Anderson, directorul menagementului informatiilor si avea numarul de identificare USAF 23775, un numar de proiect 7307, ca si un titlu „Blue Room, Wright Patterson, AFB, OH 1955”. In acest raspuns, colonelul Anderson precizeaza ca filmul „Blue Room” a fost distrus pe data de 9 septembrie 1965, conform documentelor existente la baza Air Force Norton, unde erau depozitate astfel de filme.

Ufologul Anthony Bragalia, afland de la Cameron despre acest document, a facut in 12 aprilie 2012 o cerere, tot pe baza legii FOIA, in care cerea orice document sau alt tip de inregistrare, privind fisiere, functiuni si operatii ale „Blue Room”, existenta acesteia la Wright Patterson, inca din 1955, fiind de acum recunoscuta prin mai vechiul document.

In raspunsul primit, pe 11 mai 2012, semnat de analistul Lynn Kane, se specifica, poate neintentionat, faptul ca inregistrarile oficiale privind „Camera Albastra” nu se afla la Wright Patterson ci la Centrul National de Informatii al Aerului si Spatiului (NASIC- National Air and Space Intelligence Center), dand modalitatile de contact. Deci Kane admitea si el existenta acestei camere. Mai mult, se stie ca NASIC este numele nou, din 1992, pentru Divizia de Tehnologii Straine a Fortelor Aeriene (Air Force’s Foreign Technology Division), despre care s-a tot vorbit, in decursul timpului, ca ar detine, spre retroinginerie, resturile de la Roswell. Faptul ca misterioasa camera albastra este localizata la o agentie relativ noua, dovedeste ca aceasta „camera” ar putea fi inca „in functie”. Intr-adevar, in prezentarea publica a NASIC se specifica, foarte clar, ca misiunea acesteia consta in „culegerea si analiza de informatii globale privind amenintari, prezente si viitoare, din aer si din spatiul cosmic”.

Pe 17 mai 2012, a venit si raspunsul din partea NASIC, in care se spune ca, in ciuda unor cautari intense, facute de altfel si in trecut, nu s-a putut gasi nicio inregistrare legata de „camera albastra”. Bragalia remarca faptul ca acest raspuns contrazice pe cele mai vechi, care admiteau existenta unor inregistrari privind camera neagra. El promite sa continue, pe toate caile legale, sa incerce lamurirea problemei.
Acest tip de negari pare sa fie caracteristic pentru Air Force. In trecut a fost contestata, in acelasi mod, existenta unei alte entitati guvernamentale ultrasecrete: Unitatea pentru Fenomene Interplanetare (IPU – Interplanetary Phenomenon Unit). Au fost necesari zece ani pana cei interesati au reusit sa obtina informatii substantiale privind aceasta agentie. Si atunci, s-a pretins ca toate fisierele privind IPU fusesera distruse. Mai demult, s-a negat si existenta Biroului National de Recunoastere (NRO – National Reconnaissance Office) ori a vreunui document legat de el, desi azi existenta acestora este cunoscuta si unanim acceptata.

Joomla templates by a4joomla