S-a lansat o nouă organizație OZN globală - Coaliția internațională pentru cercetare extraterestră (International Coalition for Extraterrestrial Research - ICER) în care România și ASFAN sunt reprezentate.

VEZI: https://icer.network/

Untitled2Am informat pe cei care acceseaza acest site ca, pe 16 decembrie 2017, un articol din The New York Times dezvaluia ca Departamentul Apararii (Department of Defense - DoD) al SUA a cheltuit 22 de milioane de dolari, intre 2008 si 2012, pentru un proiect numit AATIP, menit sa studieze ce anume sunt OZN-urile.

Asta dupa ce, din 1969 incoace, DoD afirmase, ori de cate ori era intrebat, ca nu mai este interesat de acest subiect. 


Intre timp, au aparut noutati senzationale.

FLIR1Pe 16 decembrie 2017, in The New York Times a fost publicat un articol care dezvaluia ca Departamentul Apararii al SUA a cheltuit 22 de milioane de dolari, intre 2008 si 2012, pentru a studia ce anume sunt OZN-urile. Desi n-ar fi vrut, pusi in fata evidentelor, oficialii Pentagonului au recunoscut existenta acestui proiect secret, derulat in cadrul Agentiei de Informatii a Apararii. Au aparut si trei fragmente de inregistrari cu senzori in infrarosu ale studiului, poreclite:  GIMBAL, FLIR1 si  GO FAST.
Dar functionarii au insistat ca proiectul s-a incheiat in 2012... 

Dupa promulgarea in Statele Unite a Legii libertatii de informare: Freedom of Information Act (FOIA), in 1966, si dupa intensificarea actiunilor unor organizatii precum Citizens Against UFO Secrecy (CAUS – Cetatenii impotriva secretomaniei OZN), care cereau desecretizarea documentelor „sensibile” OZN, unele autoritati americane au gasit ca o foarte eficace metoda „anti-OZN” este intoxicarea unor investigatori cu informatii si documente contrafacute dar meticulos elaborate, continand atat fapte adevarate si verificabile, cat si „dezvaluiri” senzationale dar false, cum ar fi, de pilda, colaborarea guvernului SUA cu extraterestrii. In timp, aceste dezinformari s-au acumulat, formand o autentica mitologie.

Pe 25 octombrie 2017, un obiect straniu a fost vazut – in plina zi – zburand in mijlocul traficului greu al coridoarelor aeriene din nord-vestul Statelor Unite, deasupra statului Oregon. Nu raspundea la apelurile radio. Nu avea transpondere de evitare a coliziunilor. Si a ramas tot timpul la limita vizibilitatii cu ochiul liber.

Un articol publicat in iunie 2015 de Nicholas Redfern, aduce un punct de vedere pertinent, care merită împărtăşit, despre motivele pentru care nu va exista niciodată o „dezvăluire” a unor presupuse secrete privind prezenţa extraterestră pe Pământ.

Nicholas Redfern, jurnalist şi ufolog britanic stabilit în SUA, este autorul a mai mult de 30 de cărți despre OZN-uri, Bigfoot, monștrii din lacuri, abominabilul om al zăpezilor, dar şi despre scandaluri de la Hollywood. În iunie 2015, la conferința anuală MUFON din Ohio, auditorii l-au solicitat să-şi spună părerea despre presupusa politică a guvernului american de a ascunde faţă de marele public adevărul privind prezenţa extraterestră pe Pământ, ca şi despre şansele ca să existe, la un moment dat, o „dezvăluire OZN”. Ca o concluzie a acestor dezbateri, care au continuat şi după terminarea conferinţei, Redfern a postat, pe site-ul Mysterious Universe, un articol intitulat „De ce nu vom ajunge la o dezvăluire OZN”, din care merită să rezumăm mai jos principalele idei.

AlienBody050615bIn luna mai 2015, subiectul cel mai fierbinte in ufologie a fost cel despre doua diapozitive color care au fost expuse in cadrul unei manifestari de mare anvergura, in Mexico City, pe 5 mai, in prezenta a numerosi ufologi de renume. Diapozitivele arata „un organism neobisnuit intr-o cutie de sticla”. Creatura are un corp mic, subtire, si un cap mare, deci s-a zis ca ar putea sa fie un extraterestru... Expertii au stabilit ca filmul Kodachrome a fost expus in 1947, deci s-a dedus ca poate reprezinta un omulet din OZN-ul prabusit in acel an la Roswell, in statul New Mexico.

Custodele actual al imaginilor este Adam Dew, fost jurnalist de sport. El afirma ca piesele au fost gasite in 1998, in Sedona, Arizona, in podul unei case care urma sa fie refacuta, intr-o cutie care continea 400 de slide-uri vechi. Cutia se pare ca apartinuse fostului proprietar, geologul petrolist Bernerd Ray si sotiei sale Hilda Blair Ray, fost avocat si pilot amator. Cuplul a calatorit foarte mult si fotografiile lor includ imagini de celebritati, cum ar fi Bing Crosby, Clark Gable si generalul Eisenhower, la evenimente publice, la sfarsitul anilor 1940. Bernerd a fost si un presedinte al Societatii de Arheologie din Texas-ul de vest si, in aceasta calitate, putea sa fi vizitat New Mexico in 1947. Diapozitivele au intrat in atentia ufologilor si a expertilor in septembrie 2013, iar de atunci au dat nastere la numeroase discutii, despre care am mai scris in Magazin.

La inceputul anului 2015, CIA se lauda pe internet ca cel mai popular articol al sau a fost cel postat pe 29 decembrie 2014 si intitulat: „Rapoarte ale unei activitati neobisnuite pe cer, in anii '50? Am fost noi”. Aceasta afirmatie a devenit imediat, in cultura populara, stirea ca s-a gasit explicatia intregului fenomen OZN – anume ca ele ar fi avioane spion, de tip U2.
Robert Sheaffer este un investigator sceptic al fenomenelor paranormale, intre altele oponent al originii extraterestre a fenomenului OZN. Cu atat mai interesanta a fost luarea sa de pozitie impotriva acestei afirmatii aberante. El observa ca in acest articol, s-a reluat afirmatia, mai veche, precum ca, in anii 1950 si '60, zborurile de recunoastere de mare altitudine, conduse de CIA si implicand avioanele U-2 si ulterior SR-71, au fost responsabile pentru jumatate din totalul rapoartelor OZN. Media a preluat imediat stirea, tratand-o in mod neprofesionist si senzationalist, cu titluri precum „CIA admite: Toate OZN-urile din anii 1950? Noi am fost”. Sheaffer da ca exemple in acest sens agentiile Foxnews sau Newser.

Hessdalen2015Luminile de la Hessdalen sunt aparitii luminoase inexplicabile. La 8 februarie 2015, Live CAM2 (NW) a filmat din nou o lumină ciudată, ca o fiinta supranaturala, plutind deasupra nivelului solului. Nu exista nicio explicatie cu privire la ceea ce ar putea fi.
Lumini neobisnuite au fost, vazute frecvent in valea Hessdalen din Norvegia. Ele au fost raportate aici inca din 1940, daca nu chiar mai demult. Fenomenul a avut o intensitate maxima in perioada decembrie 1981 pana în vara lui 1984, atunci cand luminile s-au observat de 15-20 ori pe săptămână. De atunci, activitatea a scazut, iar acum luminile se observa cam de 10-20 de ori pe an. Luminile de la Hessdalen sunt urmarite permanent prin camere amplasate in zona. De cele mai multe ori sunt lumini puternice, albe sau galbene si originea lor nu a fost elucidata.  
.


Joomla templates by a4joomla