Daca doriti sa raportati o observatie, sau doriti sa participati la activitatile noastre, luati legatura cu noi prin telefoanele: 0774579986, 0745875252, sau la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. Vizitati-ne si pe FACEBOOK  *  BIBLIOTECA ASFAN (650 carti etc.) * REVISTA RUFOR 1994-96
Link la circa 450 de articole OZN Conferinta OZN Romania din 10 mai 2014 • 
NOUTATI PE SITE: Carti din 2017 despre fenomenul OZN, Conferinta OZN de la Florenta

O postare pe facebook a unui prieten din copilarie, Ovidiu Chesauan – descendent al unei familii de renumiti fotografi ai Clujului – m-a determinat sa pornesc spre Suceagu, imediat dupa lecturarea ei. Mesajul sau suna astfel: „Toata lumea zice ca e padurea Hoia-Baciu cu OZN-urile. De fapt e padurea Suceagului si daca intra prin orice padure din zona, o persoana simte ceva. Eu cel putin m-am zapacit, la fel si cateaua mea. Am intrat direct intr-o alta lume, adica tot pamanteana, dar cu o clima ecuatoriala. Cine nu crede si are curaj sa vina sa simta”.

În Ştiinţă şi Tehnică, iulie-august 2016, a fost publicat (si mentionat chiar pe coperta ca cel mai important) următorul articol - menit să răspundă unor contestări unilaterale, insuficient informate, dar pătimaşe, privind fenomenul răpirilor OZN.

În Ştiinţă şi Tehnică, martie 2016, a fost publicat articolul cu titlul: "Cunoaşterea, felinarul şi elefantul" care invită la o înţelegere mai largă a multor fenomene, inclusiv OZN, şi la o mai bună adecvare a instrumentelor de abordare. Reproducem aici acest text metodologic important.

Puteti citi mai multe OPINII SI IPOTEZE la urmatoarea adresa: http://www.asfan.ro/publicatii.htm
Mai jos, aveti o lista cu link-uri catre circa 450 de articole (dintre cele mai recente, din cele peste 1000) publicate de Dan D. Farcas in revista Magazin, articole postate pe site-ul acestei reviste.

Peste 70 de noi articole, publicate in 2015 si 2016 in revista Magazin

Nick Pope, fost functionar al Ministerului Apararii din Marea Britanie, care timp de trei ani a condus biroul care se ocupa de fenomenul OZN, a publicat recent un articol in care abordeaza subiectul sensibil al standardului dublu care se aplica ufologiei, comparativ cu religia.

Articol de Dan D. Farcas publicat in 2013 in Stiinta si Tehnica 
- Partea I
- Partea II
Atunci cand problema existentei unor fenomene poate fi pusa la indoiala, daca nu exista dovezi concrete, palpabile, masurabile, ce nu pot fi corelate cu bagajul de cunostinte acumulate in decursul timpului de omenire, daca nu au repetabilitate si nu sunt inregistrate, explicate ori dovedite prin metode stiintifice, de regula sunt negate. Acest lucru se petrece si cu fenomenul OZN. Pentru ca exista un fenomen OZN de care se intereseaza toata lumea - de la omul simplu la omul de stiinta sau politic – un fenomen bizar, misterios, neexplicat inca, dar care a pus si pune probleme foarte serioase, creaza conceptii, teorii, chiar si religii, este intens mediatizat si cu toate acestea - intangibil.
In literatura de specialitate, fenomenele OZN sunt clasificate ca fenomene diurne sau nocturne, intalniri apropiate sau indepartate.
Intalnirile apropiate pot fi:
- de gradul I – cand fenomene sau obiecte sunt observate la distante de pana la 150m, fara a lasa urme sau fara a afecta fiinte sau instalatii;
- de gradul II – observatii pana la 150m, sunt lasate urme ce pot fi examinate ulterior sau afecteaza fiinte sau instalatii;
- de gradul III – cand sunt observate fiinte, ocupanti ai OZN-urilor;
- intalnirile de gradul IV sunt considerate intalniri directe, cu rapiri la bordul OZN-urilor, cu reveniri ale subiectilor implicati dar, de regula, fara amintiri si cu lipsa explicarii unei perioade de timp scurse;
- intalnirile de gradul V sunt considerate rapirile fara intoarcere, adica disparitia definitiva a subiectilor.

Joomla templates by a4joomla