Mai jos, aveti o lista cu link-uri catre circa 450 de articole (dintre cele mai recente, din cele peste 1000) publicate de Dan D. Farcas in revista Magazin, articole postate pe site-ul acestei reviste.

radiografie1radiografie2Despre ”Piesa de la Aiud”, ufologul Florin Gheorghita deapana niste amintiri extrem de contondente:

”Dar apoi mi-a spus [Vlassa - n.n.]: ”Daca analiza e adevarata si, venind de la Centrul de la Magurele este adevarata (sic!), atunci piesa aceasta care evident este foarte veche ar dovedi ca arheologia pe care o predau la Universitate ar trebui sa o dau la gunoi… Or, eu ca profesor nu pot face asa ceva… Singurul lucru pe care il pot face este sa o incui si sa nu o mai vada nimeni”1.

”Istoricii cei rai”. Am mai auzit 
acest slogan tezist al mancurtizarii istoricilor si arheologilor romani; si o sa-l tot mai auzim. Ca parte a unui razboi informational pe care publicul nu-l intelege nici in scopurile, nici in desfasurarea sa. 

Doar ca adevarul e altul.

CalcaiMusc1CalcaiMusc2Cu un deceniu si ceva in urma, doi investigatori ASFAN, Gheorghe Cohal si Ion Nutu, s-au ocupat de un bizar obiect de aluminiu, descoperit in 1973 la Aiud si aflat in depozitul MNIT (Cluj).  Cu acea ocazie s-au facut unele progrese; apoi totul s-a incheiat brusc, fara finalizare, de parca o anumita pudoare i-ar fi impiedicat pe cei doi sa continue.
Exista un pattern (model) al cercetarilor ufologice/ paleoastronautice din Romania: periodic se revine asupra unor cazuri celebre, prezentate consensual in prealabil ca ”solide”, doar pentru a li se gasi o multime de ”pete albe”. Pentru cineva exterior fenomenului, pare ca o anumita stare de echivoc este intretinuta, mai mult sau mai putin artificial.
Reluand cercetarea Piesei de la Aiud, am fost socati de existenta unor pachete de date esentiale, care par sa fi scapat atentiei tuturor celor care s-au ocupat pana acum de caz.

O postare pe facebook a unui prieten din copilarie, Ovidiu Chesauan – descendent al unei familii de renumiti fotografi ai Clujului – m-a determinat sa pornesc spre Suceagu, imediat dupa lecturarea ei. Mesajul sau suna astfel: „Toata lumea zice ca e padurea Hoia-Baciu cu OZN-urile. De fapt e padurea Suceagului si daca intra prin orice padure din zona, o persoana simte ceva. Eu cel putin m-am zapacit, la fel si cateaua mea. Am intrat direct intr-o alta lume, adica tot pamanteana, dar cu o clima ecuatoriala. Cine nu crede si are curaj sa vina sa simta”.

În Ştiinţă şi Tehnică, iulie-august 2016, a fost publicat (si mentionat chiar pe coperta ca cel mai important) următorul articol - menit să răspundă unor contestări unilaterale, insuficient informate, dar pătimaşe, privind fenomenul răpirilor OZN.

În Ştiinţă şi Tehnică, martie 2016, a fost publicat articolul cu titlul: "Cunoaşterea, felinarul şi elefantul" care invită la o înţelegere mai largă a multor fenomene, inclusiv OZN, şi la o mai bună adecvare a instrumentelor de abordare. Reproducem aici acest text metodologic important.

Puteti citi mai multe OPINII SI IPOTEZE la urmatoarea adresa: http://www.asfan.ro/publicatii.htm
Peste 70 de noi articole, publicate in 2015 si 2016 in revista Magazin

Nick Pope, fost functionar al Ministerului Apararii din Marea Britanie, care timp de trei ani a condus biroul care se ocupa de fenomenul OZN, a publicat recent un articol in care abordeaza subiectul sensibil al standardului dublu care se aplica ufologiei, comparativ cu religia.

Joomla templates by a4joomla