Daca doriti sa raportati o observatie, sau doriti sa participati la activitatile noastre, luati legatura cu noi prin telefoanele: 0774579986, 0745875252, sau la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. Vizitati-ne si pe FACEBOOK  *  BIBLIOTECA ASFAN * REVISTA RUFOR 1994
Link la circa 450 de articole OZN Conferinta OZN Romania din 10 mai 2014 • 
NOUTATI PE SITE: Carti din 2017 despre fenomenul OZN, Conferinta OZN de la Florenta

Un articol publicat in iunie 2015 de Nicholas Redfern, aduce un punct de vedere pertinent, care merită împărtăşit, despre motivele pentru care nu va exista niciodată o „dezvăluire” a unor presupuse secrete privind prezenţa extraterestră pe Pământ.

Nicholas Redfern, jurnalist şi ufolog britanic stabilit în SUA, este autorul a mai mult de 30 de cărți despre OZN-uri, Bigfoot, monștrii din lacuri, abominabilul om al zăpezilor, dar şi despre scandaluri de la Hollywood. În iunie 2015, la conferința anuală MUFON din Ohio, auditorii l-au solicitat să-şi spună părerea despre presupusa politică a guvernului american de a ascunde faţă de marele public adevărul privind prezenţa extraterestră pe Pământ, ca şi despre şansele ca să existe, la un moment dat, o „dezvăluire OZN”. Ca o concluzie a acestor dezbateri, care au continuat şi după terminarea conferinţei, Redfern a postat, pe site-ul Mysterious Universe, un articol intitulat „De ce nu vom ajunge la o dezvăluire OZN”, din care merită să rezumăm mai jos principalele idei.

AlienBody050615bIn luna mai 2015, subiectul cel mai fierbinte in ufologie a fost cel despre doua diapozitive color care au fost expuse in cadrul unei manifestari de mare anvergura, in Mexico City, pe 5 mai, in prezenta a numerosi ufologi de renume. Diapozitivele arata „un organism neobisnuit intr-o cutie de sticla”. Creatura are un corp mic, subtire, si un cap mare, deci s-a zis ca ar putea sa fie un extraterestru... Expertii au stabilit ca filmul Kodachrome a fost expus in 1947, deci s-a dedus ca poate reprezinta un omulet din OZN-ul prabusit in acel an la Roswell, in statul New Mexico.

Custodele actual al imaginilor este Adam Dew, fost jurnalist de sport. El afirma ca piesele au fost gasite in 1998, in Sedona, Arizona, in podul unei case care urma sa fie refacuta, intr-o cutie care continea 400 de slide-uri vechi. Cutia se pare ca apartinuse fostului proprietar, geologul petrolist Bernerd Ray si sotiei sale Hilda Blair Ray, fost avocat si pilot amator. Cuplul a calatorit foarte mult si fotografiile lor includ imagini de celebritati, cum ar fi Bing Crosby, Clark Gable si generalul Eisenhower, la evenimente publice, la sfarsitul anilor 1940. Bernerd a fost si un presedinte al Societatii de Arheologie din Texas-ul de vest si, in aceasta calitate, putea sa fi vizitat New Mexico in 1947. Diapozitivele au intrat in atentia ufologilor si a expertilor in septembrie 2013, iar de atunci au dat nastere la numeroase discutii, despre care am mai scris in Magazin.

La inceputul anului 2015, CIA se lauda pe internet ca cel mai popular articol al sau a fost cel postat pe 29 decembrie 2014 si intitulat: „Rapoarte ale unei activitati neobisnuite pe cer, in anii '50? Am fost noi”. Aceasta afirmatie a devenit imediat, in cultura populara, stirea ca s-a gasit explicatia intregului fenomen OZN – anume ca ele ar fi avioane spion, de tip U2.
Robert Sheaffer este un investigator sceptic al fenomenelor paranormale, intre altele oponent al originii extraterestre a fenomenului OZN. Cu atat mai interesanta a fost luarea sa de pozitie impotriva acestei afirmatii aberante. El observa ca in acest articol, s-a reluat afirmatia, mai veche, precum ca, in anii 1950 si '60, zborurile de recunoastere de mare altitudine, conduse de CIA si implicand avioanele U-2 si ulterior SR-71, au fost responsabile pentru jumatate din totalul rapoartelor OZN. Media a preluat imediat stirea, tratand-o in mod neprofesionist si senzationalist, cu titluri precum „CIA admite: Toate OZN-urile din anii 1950? Noi am fost”. Sheaffer da ca exemple in acest sens agentiile Foxnews sau Newser.

Hessdalen2015Luminile de la Hessdalen sunt aparitii luminoase inexplicabile. La 8 februarie 2015, Live CAM2 (NW) a filmat din nou o lumină ciudată, ca o fiinta supranaturala, plutind deasupra nivelului solului. Nu exista nicio explicatie cu privire la ceea ce ar putea fi.
Lumini neobisnuite au fost, vazute frecvent in valea Hessdalen din Norvegia. Ele au fost raportate aici inca din 1940, daca nu chiar mai demult. Fenomenul a avut o intensitate maxima in perioada decembrie 1981 pana în vara lui 1984, atunci cand luminile s-au observat de 15-20 ori pe săptămână. De atunci, activitatea a scazut, iar acum luminile se observa cam de 10-20 de ori pe an. Luminile de la Hessdalen sunt urmarite permanent prin camere amplasate in zona. De cele mai multe ori sunt lumini puternice, albe sau galbene si originea lor nu a fost elucidata.  
.


sverdlovsk0In filmul american The Secret KGB UFO Files se prezinta fragmente din pelicule, despre care s-a spus ca au fost filmate in 1969, privind recuperarea unui OZN prabusit si autopsiile unor extraterestri, cu relatari de prima mana, ale unor fosti agenti KGB privind incidente OZN.

In decembrie 1991, Uniunea Sovietica disparea. In Occident se stia ca diversele servicii de informatii sovietice detineau numeroase documente, inclusiv provenind din programele (Setka MO, Setka AN etc.) de monitorizare a fenomenului OZN. In acelasi timp stiau ca, in haosul tranzitiei la noua Rusie, toate aceste informatii pot ajunge usor pe piata neagra, de unde putea fi obtinut orice document, pentru pretul corect in valuta forte.

In zilele de 8 și 9 iulie 2014, la Paris, la sediul CNES, oameni de stiinta si ufologi s-au reunit intr-un atelier de lucru putin mediatizat, numit prescurtat „CAIPAN” (abreviere de la Collecte et l’Analyse des Informations sur les Phenomènes Aerospatiaux Non-identifies). A fost o reuniune internaționala care a permis, pentru prima data, punerea laolalta a experienței asociațiilor OZN cu cea a cercetatorilor in psihologie și astronomie, precum și cu expertiza Jandarmeriei Naționale și a Forțelor Aeriene Franceze.

Tot mai multi oameni de stiinta incep sa creada ca abordarea materialista, care a dominat cunoasterea stiintifica in ultimele secole, are la ora actuala dificultati tot mai mari, confruntata cu o multitudine de date empirice pe care nu le poate explica, acumulate mai ales in domeniile conștiinței și ale spiritualitatii.

Pe 6 ianuarie 2014, intre orele 18.00 si 21.30, deasupra orasului Bremen (Germania), a fost vazut un obiect zburator neidentificat. El a fost urmarit cu ochiul liber de numerosi martori si a fost vazut, trecator, si pe radarul aeroportului.

La inceputul lunii august 2013 agentiile de presa au difuzat stirea ca, „pentru prima oara”, documente guvernamentale oficiale desecretizate din SUA recunosc existenta faimosului loc numit „Aria 51”, precizand ca acolo au fost realizate avioanele spion U-2, dar, spre dezamagirea unora, documentele nu fac nicio aluzie la OZN-uri.

Documentele, constand din 407 pagini de texte si harti, au doar un mic numar de „redactari” (portiuni sterse). Desecretizarea, s-a efectuat in iunie 2013, la o solicitare, facuta inca in 2005, in virtutea legii libertatii de informare, de Universitatea George Washington, din capitala SUA. Este vorba de fapt de o carte scrisa, in urma cu 20 de ani, de Gregory Pedlow si Donald Welzenbach, intitulata „The Central Intelligence Agency and Overhead Reconnaissance: the U-2 and Oxcart Programs” (aproximativ, „CIA si spionajul de la mare inaltime: programele U-2 si Oxcart”).

O mare parte din acest material era deja cunoscuta de pasionații domeniului, fiind inclusa intre timp si in carti sau reviste. Dar, asa cum s-a comentat in presa, faptul ca „Aria 51” este menționata in mod explicit intr-un document pus la dispoziția publicului este totuși un fapt notabil. Acesta pune capat secretului profesional cu privire la activitatile din Aria 51 si deschide posibilitatea ca viitoarele declasificari privind proiecte de aeronave construite aici sa fie sa fie mai puțin „redactate” si mai complet explicate.


Joomla templates by a4joomla